Slutstäd – Rengöringstips att följa när du ska sälja ditt hem

hyr in en städfirma för slutstäd i östersund

Söker du bra pris på slutstäd? Oavsett vilket skäl du har för att sälja ditt hem är det sannolikt att du prioriterar att sälja det till ett bra pris och så snabbt som möjligt. När du har ansträngt dig för att renovera eller förbättra din fastighet på olika sätt och marknadsfört den, måste du rikta uppmärksamheten på att göra andra saker som kan hjälpa dig att sälja ditt hem snabbare. Detta inkluderar att hålla din fastighet helt ren (och därmed tilltalande) hela tiden.

Rengör och städa detta vid slutstäd

Nedan följer några städtips du kan följa för att se till att ditt hem är helt rent och attraktivt för potentiella köpare.

Tips för en slutstädning

Se till att din fastighet är fri från ”röror”

Om ditt hem fortfarande har för mycket av dina personliga ”grejer” kan potentiella köpare anta att ditt hem kommer att vara för litet för egna ägodelar. Tänk också på att för stora röror kan utgöra en säkerhetsrisk. Människor som tittar på ditt hem ska inte behöva gå över saker som finns kvar på trappan, uppfarten etc. Rummen i din fastighet kommer också att vara mer rymliga och garderoberna kommer att se större ut. Hyllorna kommer att vara rymligare för potentiella köpare om de är fria från högar med saker eller onödiga prydnadsföremål. Avlägsna allt detta från ditt hem vid ett slutstäd.

Prioritera rengöring av de stora rummen

Intresserade köpare är vanligtvis intresserade av fyra rum: vardagsrummet, matsalen, köket och badrummet. När du slutstädar dessa rum, följ regeln från topp till botten och från vänster till höger för rengöring. Detta så att ingen yta kommer att förbises. Innan du använder någon rengöringsprodukt ska du kontrollera etiketterna för att se till att de passar de ytor som ska rengöras. Det är också bäst att använda rengöringsmedel för rengöring av små områden, till exempel bänkskivor. För att rengöra större områden som golv och väggar, blanda pulver eller vätskor i en hink med vatten och använd en mopp, svamp eller trasa.

Bli av med mögel i badrummen

Bortsett från att vara fula inslag kan potentiella köpare avstå om det finns mögel. För att ta bort dem från duschdörrar och kakel, använd flytande hushållsblekmedel eller rengöringsmedel med blekmedel i och skrubba dessa områden ordentligt vid ett bra slutstäd.

Glöm inte att rengöra fönstren och dammsuga mattorna

Använd en produkt gjord för att damma så att dammet i varje rum lätt fångas och tas bort istället för att spridas i luften. Använd långa raka linjer vid dammsugning under din slutstädning.

Se alltid till att bänkskivorna i köket och badrummet är rena och att onödiga föremål är bortplockade

Sortera och förvara icke-nödvändiga saker i förvaringsbehållare. Torka alltid av alla ytor så att de blir rena. Allt som placeras på bänkskivan bör alltid torkas rent. Torka av spill direkt när det sker så undviker du fläckar och en större tidsinvestering i framtiden för att få bort dem.

Överväg att få städhjälp

Slutligen kan du hyra in bästa städfirmorna i Östersund. De tillhandahåller professionella städtjänster om ditt hem behöver en mer grundlig rengöring och städning. Ett städföretag kommer att komma till ditt hem utrustade med all utrustning de behöver för att skapa ordning och reda. De är alla erfarna och utbildade för att kunna hantera även de tuffaste rengöringsarbeten.