Städblogg

Ska du välja ett lokalt, mindre städföretag eller ett större, nationellt för kommersiell städning? 

Den kommersiella sektorn fortsätter att förändras på grund av den förändrade ekonomiska förutsättningar, och du måste fatta beslut om hur du bäst organiserar städning i ditt företag. Det är obestridligt att du måste hitta ett sätt att hålla din arbetsplats ren, men med en mängd olika typer av kommersiell städning tillgänglig för dig kan det ibland vara svårt att bestämma vilket alternativ du ska välja. Här är lite information som hjälper dig att avgöra om du ska välja en kommersiell städtjänst i din ort eller om du ska använda en etablerad nationell aktör.

Lokal städtjänst från ett städföretag

Många företag väljer att använda en mindre, kommersiell städtjänst som finns lokalt eftersom de vill stödja sin lokala ekonomi och ge människor som är baserade i lokalsamhället en chans att hjälpa till. Medan många tror att små städföretag alltid tar ut mycket mer än etablerade nationella franchiseföretag, så är det faktiskt inte fallet. Detta eftersom vissa nationella franchiseföretag ökar sina priser eftersom de känner till detta antagande. Om priset är ditt främsta bekymmer när det gäller kommersiell städning, är det bäst för dig att söka runt så att du kan se priserna på ett brett utbud av olika tjänster.

Ett städföretag som är lokalt baserat kommer att vara perfekt anpassat för att arbeta i den lokala miljön, och de kan ha lokal kunskap som är mycket värdefullt för dem när de driver ett företag. Om så är fallet kommer de att kunna erbjuda dig en fantastisk tjänst, som kommer att innehålla en rad fördelar som du kanske inte har tillgång till om du bestämde dig för att anställa en nationell kedja. Oberoende organisationer har ofta mer flexibilitet, och detta kan vara en verklig fördel om du vill ha en annan typ av service eller paket än de som är standard.

Större, nationella städfirmor

Det finns gott om bra nationella städföretag med så kallade “franschise” verksamheter som finns tillgängliga för att erbjuda support med kommersiell städning. Det bästa med att använda en dessa är att de har stöd från en stor, centraliserad organisation. I de flesta fall innebär detta att den lokala filialen av franchisen kommer att hållas enligt vissa standarder. Det kommer också att finnas en godkänd utbildnings- och rekryteringsprocess för personal så att personalen regelbundet utbildas i nya tekniker. Det betyder att personalen ska vara väl insatt i de bästa sätten att hjälpa dig med alla dina kommersiella rengöringsbehov.

Oavsett vilken typ av kommersiell städning i Östersund du använder, bör du förvänta dig högsta standard, oavsett om du väljer en lokal städfirma eller ett nationellt städföretag.

Slutstäd – Rengöringstips att följa när du ska sälja ditt hem

Söker du bra pris på slutstäd? Oavsett vilket skäl du har för att sälja ditt hem är det sannolikt att du prioriterar att sälja det till ett bra pris och så snabbt som möjligt. När du har ansträngt dig för att renovera eller förbättra din fastighet på olika sätt och marknadsfört den, måste du rikta uppmärksamheten på att göra andra saker som kan hjälpa dig att sälja ditt hem snabbare. Detta inkluderar att hålla din fastighet helt ren (och därmed tilltalande) hela tiden.

Rengör och städa detta vid slutstäd

Nedan följer några städtips du kan följa för att se till att ditt hem är helt rent och attraktivt för potentiella köpare.

Tips för en slutstädning

Se till att din fastighet är fri från ”röror”

Om ditt hem fortfarande har för mycket av dina personliga ”grejer” kan potentiella köpare anta att ditt hem kommer att vara för litet för egna ägodelar. Tänk också på att för stora röror kan utgöra en säkerhetsrisk. Människor som tittar på ditt hem ska inte behöva gå över saker som finns kvar på trappan, uppfarten etc. Rummen i din fastighet kommer också att vara mer rymliga och garderoberna kommer att se större ut. Hyllorna kommer att vara rymligare för potentiella köpare om de är fria från högar med saker eller onödiga prydnadsföremål. Avlägsna allt detta från ditt hem vid ett slutstäd.

Prioritera rengöring av de stora rummen

Intresserade köpare är vanligtvis intresserade av fyra rum: vardagsrummet, matsalen, köket och badrummet. När du slutstädar dessa rum, följ regeln från topp till botten och från vänster till höger för rengöring. Detta så att ingen yta kommer att förbises. Innan du använder någon rengöringsprodukt ska du kontrollera etiketterna för att se till att de passar de ytor som ska rengöras. Det är också bäst att använda rengöringsmedel för rengöring av små områden, till exempel bänkskivor. För att rengöra större områden som golv och väggar, blanda pulver eller vätskor i en hink med vatten och använd en mopp, svamp eller trasa.

Bli av med mögel i badrummen

Bortsett från att vara fula inslag kan potentiella köpare avstå om det finns mögel. För att ta bort dem från duschdörrar och kakel, använd flytande hushållsblekmedel eller rengöringsmedel med blekmedel i och skrubba dessa områden ordentligt vid ett bra slutstäd.

Glöm inte att rengöra fönstren och dammsuga mattorna

Använd en produkt gjord för att damma så att dammet i varje rum lätt fångas och tas bort istället för att spridas i luften. Använd långa raka linjer vid dammsugning under din slutstädning.

Se alltid till att bänkskivorna i köket och badrummet är rena och att onödiga föremål är bortplockade

Sortera och förvara icke-nödvändiga saker i förvaringsbehållare. Torka alltid av alla ytor så att de blir rena. Allt som placeras på bänkskivan bör alltid torkas rent. Torka av spill direkt när det sker så undviker du fläckar och en större tidsinvestering i framtiden för att få bort dem.

Överväg att få städhjälp

Slutligen kan du hyra in bästa städfirmorna i Östersund. De tillhandahåller professionella städtjänster om ditt hem behöver en mer grundlig rengöring och städning. Ett städföretag kommer att komma till ditt hem utrustade med all utrustning de behöver för att skapa ordning och reda. De är alla erfarna och utbildade för att kunna hantera även de tuffaste rengöringsarbeten.

Hur får man bort tuggummi från en matta?

Har du precis tvättat din matta? Om ja, då är du säkert väldigt glad. Den glädjen kan dock snabbt försvinna om du hittar ett tuggummi som fastnat på din nytvättade matta. I ditt vanliga liv kan du aldrig förutspå vad som kommer hända. Men om din matta har fått en fläck från ett tuggummi skall du inte få panik. Vi på flyttstädning Östersund har satt ihop den här guiden för att hjälpa dig få bort tuggummifläckar från dina mattor på ett enkelt sätt. Läs vidare för att lära dig mer hur du kan få bort tuggummi från mattan.

Metod 1 för att få bort tuggummi från mattan

Först och främst är det viktigt att bli av med fläckarna så snart du ser dem. Att låta dem sitta i flera timmar eller dagar kan få dem svårare att bli av med. Följ stegen här under för att hantera det på ett enkelt sätt:

 1. Lägg lite is i en påse.
 2. Placera ispåsen på det fläckade området på mattan för att tuggummit skall härda och bli enkelt att ta bort.
 3. Du kan också använda en skrapa för att bli av med tuggummit.
 4. Använd ett milt rengöringsmedel och dutta på fläcken.
 5. Lägg en vit handduk över området för att suga upp resten av medlet och torka sen torrt.

Metod 2 för att avlägsna tuggummi på mattor

Om du inte kan använda första metoden så kan du prova den här. Allt du behöver göra är att ta en burk WD-40, avfettningsmedel och en nagelborste. Här under ser du vilka steg du behöver följa:

 1. Ta sprejflaskan och spreja på tuggummifläcken.
 2. Låt medlet verka i ett par minuter.
 3. Nästa steg är att använda nagelborsten för att skrubba på tuggummifläckarna.
 4. Fortsätt applicera WD40 efter att du skrubbat ordentligt.
 5. Du kan fortsätta rengöra området försiktigt tills du inte längre ser några fläckar kvar. Kom ihåg: Var inte för hård mot mattan då den kan bli skadad och det vill du undvika till varje pris.

Metod 3 – använda hårfön för att få bort tuggummit från en matta

Den här metoden involverar en hårfön för att enkelt få bort fläckarna på mattan.

 1. Ögonblicket du ser en fläck på din matta skall du hämta en hårfön och rikta mot tuggummit.
 2. Håll ett öga på tuggummit medan du blåser. Du skall vara försiktig med att inte orsaka några skador, framförallt på mattans fibrer då de kan överhettas.
 3. När du ser att tuggummit börjar smälta så kan du använda en påse för att ta bort det.
 4. Fortsätt att upprepa proceduren tills din matta är helt ren.

När du skall handskas med en svår situation som berör dina mattor rekommenderar vi att du följer någon av ovannämnda metoder. Förhoppningsvis slipper du då anlita en professionell städtjänst som kommer och tar hand om fläckarna.

Att ta bort fläckar och tuggummi är väldigt ansträngande, framförallt om du har många fläckar. I det läget är det bäst att överväga att anlita en professionell städtjänst som tar hand om det.

Städtjänster blir mera vanligt med RUT avdraget

Städtjänster är inte bara för företag längre

Du är en snäll singelkille med egen bil, din egna lägenhet och har inte levt rövare sen högskolan. Men varje gång du tar med ett ragg hem tror hon att du har blivit rånad och ditt hem blivit förstört eller så tror hon kanske att du intervjuar henne för en tjänst som städerska, och inte på något gulligt sätt. Det är dags att du anlitar en städtjänst eller ger upp din datingtid för att hitta soffan under alla kläder och gamla pizzaboxar.

Vilka städtjänster finns det?

Att bestämma att du behöver en städtjänst och veta hur du hittar städtjänster är nog kanske inte din starkaste sida så du behöver en plan. Först och främst behöver du hitta en pålitlig informationskälla där du kan sålla fram bra städfirmor i Östersund som kan få ditt vardagsrum att kännas som nytt. Utan att du behöver lägga för mycket tid med att granska olika städfirmor.

Jämföra städföretag på nätet

Hitta en konsumentbaserad hemsida, såsom Eniro, där du hittar konsumenters recensioner över lokala städföretag. Det här eliminerar behovet att sålla bland städföretag för andra har redan gjort det åt dig. Det enda du behöver göra är att välja de fyra-fem bästa städtjänsterna som har fått 5 i betyg och läsa igenom några recensioner. Efter att du har valt de bästa som du vill intervjua kan du boka en dag när du kan göra några snabba intervjuer och välja det lyckosamma städföretaget du vill anlita.

Ha en lista med intervjufrågor förberedd så du kan få reda på det viktigaste, såsom vad städbolaget tar betalt för att komma en dag i veckan eller mer om det behövs, och vilka städtjänster som erbjuds. Vissa städföretag tar extra betalt för att tvätta fönster, diska eller tvätta och vissa städföretag erbjuder det inte alls, så du måste bestämma vilka städtjänster som är viktiga och vilka du klarar dig utan.

Till sist behöver du låta de potentiella städarna se ditt vardagsrum, och ja du kan ljuga och säga att det aldrig ser så ut, men när de har städat ett par veckor kommer de själva lista ut det. Under tiden ska du se till att schemalägga dina dater runt de dagar du har städtjänsten så kanske du lyckas lura någon lyckosam dam att du är en ordningsam kille.

Är du i behov av restaurangstädning? Anlita bäst restaurangstädare

Förr i tiden var det bara toppskiktet av restauranger som hade restaurangstädare, men nu är det en norm på de flesta ställen. De arbetar tillsammans med restaurangledningen och utarbetar ett skräddarsytt städschema. Om du arbetar som restaurangstädare ser du till att restaurangen hålls ren för personalen och gästerna, och städar de områden du blivit bedd om. Detta gäller både bakom och framför kulisserna av restaurangen. Denna städservice har både sina utmaningar och fördelar för den anlitande restaurangen och dessa kan vara:

Att anlita restaurangstädare

anlita en städfirma för restaurangstädning
 • Utmaningar – tillgängligheten då tjänsten kan utföras, den extra kostnaden för företaget samt personalens flexibilitet
 • Fördelar – tjänsten kan utföras efter stängning, de kan städa så mycket, lite eller ofta som restaurangen behöver, de kan hjälpa avlasta städsysslor från den egna personalen.

Vad restaurangen bör tänka på

 • Budgeten – detta är det första man bör tänka på och genom att titta på restaurangens utgifter och inkomster kan man få en inblick i restaurangens ekonomi. Om budgeten inte tillåter en daglig städning så kan man kanske anlita en städfirma för någon gång i veckan/månaden eller för tyngre städjobb.
 • Hur ofta och hur mycket – då du har budgeten klar för dig är det dags att bestämma hur ofta restaurangen behöver städtjänsten och hur mycket per tillfälle. Det kan vara allt från vardagsstädning såsom putsning av fönster och dörrar, eller en grövre städning exempelvis en gång i månande såsom att vaxa om golven eller rengöra heltäckningsmattor.
 • Vilka områden vill du ha städade – när du talar med städfirman vill de veta vilka områden du vill ha städat, såsom alla badrum, matsalen etc.

Innan du anställer en städfirma bör du intervjua fler än en. Du bör se till att den du anställer kommer göra ett gott intryck på både dina gäster och personal. Om de gör ett dåligt jobb kan detta märkas av dina gäster och kan påverka hur många som kommer tillbaka till din restaurang. En städning som är dålig lägger man lätt märke till och det kan påverka restaurangens förtjänst, så se till att du kollar upp städfirmans referenser och att du har en fortgående återkoppling och utvärdering med dem.

Kontakta vår städfirma i Östersund om du är i behov av restaurangstädning!

Några frågor du bör ställa på intervjun är:

 • Hur länge har företaget varit verksamt?
 • Har de kontaktuppgifter de kan ge till några kunder för referenser?
 • Vem kommer att utföra restaurangstädningen? Kommer det vara samma person varje gång eller roterar personalen på de restauranger som företaget städar?
 • Vilken slags erfarenhet har personalen av att städa restauranger, och har personalen några särskilda expertområden inom detta?
 • Har företaget en försäkring för städtillfällena?